• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

De unieke Friso cultuur blijft behouden

6 dagen geleden

Friso Bouwgroep krijgt binnen een aantal jaren een nieuwe leiding. Directeur-grootaandeelhouder Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman stoppen ermee. Verkocht wordt de Friese bouwonderneming echter niet. Niet aan een investeerder, niet aan een andere bouwer. “We willen de unieke cultuur van Friso behouden.” - De Cobouw interviewde beide heren en schreef er het volgende artikel over: 

Lees meer

Bouwduo Friso draagt leiding op termijn over aan 'eigen kweek'

13 dagen geleden

Algemeen directeur Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman dragen de dagelijkse leiding over Friso Bouwgroep in Sneek binnen nu en twee jaar over. Binnen de organisatie worden nieuwe leidslieden klaargestoomd. Deze week publiceerde Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden een uitgebreid interview met beide heren. Binnenkort zal ook de Cobouw een vergelijkbaar artikel publiceren. Het artikel uit de LC van 24 juni '20 lees je hieronder.  

Lees meer

Van verpauperd pand tot luxe restaurant

14 dagen geleden

Aan de Grote Markt in Groningen werkte Jurriëns Noord aan de transformatie van een verpauperd pand tot een luxe restaurant. De grote transparante voorgevel trok tijdens de verbouw al de aandacht, nu is de vernieuwde monumentale gevel het gezicht van het horecaconcept Werkman.

Lees meer

Achterhuis 345 jaar oud pakhuis Harlingen nu ook aan de beurt

1 maand geleden

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord opnieuw opdracht gekregen voor diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase wordt ook het achterhuis aangepakt. 

Lees meer

Verbouw Drents Museum in volle vaart vooruit

2 maanden geleden

In september vorig jaar is Jurriëns Noord gestart de verbouw van de Abdijkerk van het Drents museum in Assen.  De verbouwing bestaat uit twee fasen. In de eerste fase is de indeling van de abdijkerk aangepast. In fase 2 wordt de publieksruimte gemoderniseerd. Ondanks de coronaperikelen verwacht Jurriëns Noord het werk voor de bouwvakantie af te ronden. Projectleider Hendri Pannekoek en uitvoerder Bert Folkers lichten toe hoe deze spraakmakende klus vorm krijgt.

Lees meer

Initiatief tijdelijk vervoer Friso trekt landelijke media

2 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland, De Cobouw, BNR Radio en de Leeuwarder Courant pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

Tijdelijk vervoer Friso op landelijke website Bouwend Nederland

3 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

Hoogste punt voor nieuwbouw ‘De Tiid’ in Bolsward

3 maanden geleden

De werkzaamheden voor het Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’ in Bolsward vorderen gestaag. Donderdag 19 maart stond de bouwcombinatie Jurriëns Noord en Aannemingsmaatschappij Friso samen met opdrachtgever Gemeente Súdwest-Fryslân stil bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw.

Lees meer

Antea Group neemt nieuwe vergaderaccommodatie in gebruik

3 maanden geleden

In opdracht van Antea Group realiseerde Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de restauratie en verbouwing van rijksmonument Villa Woudoord in Heerenveen. Nadat het monumentale pand voor een langere tijd werd verhuurd heeft Antea Group het pand nu weer zelf in gebruik genomen. Na diverse verbouw- en restauratiewerkzaamheden is de villa onlangs opgeleverd en biedt het monumentale pand nu onderdak aan meerdere vergaderruimtes.

Lees meer

Spectaculaire abseilklus op Martinitoren Groningen

4 maanden geleden

In de afgelopen vijfhonderd jaar brandde de Martinitoren af, sloeg de bliksem in en stortte het bouwwerk bijna in. Gelukkig staat d’Olle Grieze inmiddels alweer jaren fier overeind. Alleen de klokken geven al ruim een jaar de verkeerde tijd aan. Gisterochtend (18 februari) heeft Jurriëns Noord in samenwerking met ATI Abseiltechniek uit Sint Nicolaasga en Royal Eijsbouts uit Asten (Brabant) de uurwerken gedemonteerd en naar beneden getransporteerd. Lees meer >>

Lees meer

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt