• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Interieur kerk Harkstede na bijna 90 jaar weer opgeknapt

3 dagen geleden

In opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken heeft Jurriëns Noord de restauratie van de kerk in Harkstede uitgevoerd. Onlangs werd het project opgeleverd. De laatste restauratie is al weer even geleden, namelijk 1933. Het uitgangspunt bij deze restauratie was het intern restaureren van metsel-, voeg- en stucwerk aan de wanden, vloeren, kerkbanken en het gewelf.

Lees meer

Jouster Toer krijgt torenspits terug

15 dagen geleden

De Jouster Toer wordt in oude glorie hersteld. Dinsdag 15 september komt de gerestaureerde torenspits weer terug op de Hobbe van Baerdt Tsjerke. Zowel de torenspits als de ‘lantaarn’ zijn in opdracht van eigenaar Stichting tot Behoud van Rijksmonumenten en onder begeleiding van J.O.N.G. Architecten uit Lemmer gerestaureerd door Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) in Sneek. Aankomende periode vinden de afrondende restauratiewerkzaamheden aan de buitenkant van de toren plaats.

Lees meer

Nauwkeurig vakwerk in iconische watertoren Groningen

18 dagen geleden

In opdracht van Noorderring is Jurriëns Noord gestart met de voorbereidingen voor de restauratie van de Rijksmonumentale en iconische watertoren aan de Hofstede de Grootkade in Groningen. Het rijksmonument uit 1912 wordt volledig gerestaureerd en door Noorderring getransformeerd tot 12 appartementen, kantoren en een tentoonstellingsruimte. Een nauwkeurig klusje naar de hand van Jurriëns Noord.

Lees meer

Werp een blik in De Tiid op Open Monumentendag (12/09)

22 dagen geleden

Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward doet dit jaar mee aan Open Monumentendag op zaterdag 12 september. Om 09.40 uur zal Wethouder Mirjam Bakker de Open Monumentendag bij het voormalige stadhuis aan de Jongemastraat officieel openen. De werkzaamheden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso en Jurriëns Noord zijn nog in volle gang, maar de deuren van het historische deel van het gebouw gaan 12 september open voor publiek.

Lees meer >>

Lees meer

Jurriëns Noord restaureert en versterkt rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ Garrelsweer

23 dagen geleden

In opdracht van BAM Bouw en Techniek realiseert Jurriëns Noord de restauratie en het bouwkundig versterken van de rijksmonumentale boerderij ‘Wester Enzeles’ in Garrelsweer, Groningen. De vakmannen van Jurriëns Noord zijn onlangs begonnen met de restauratie- en versterkingswerkzaamheden.

Lees meer

Friso en Houkesloot aanwezig op Werkfestival SWF

1 maand geleden

Ook dit jaar is Friso Bouwgroep weer van de partij! Net als vorig jaar staat Friso samen met dochteronderneming Houkesloot Toelevering en samenwerkingspartner Technopark op 19 september op het Werkfestival van Súdwest-Fryslân. Samen hopen ze werkzoekenden enthousiast te maken voor de bouw. Op dit moment telt Friso 25 openstaande vacatures. Het werkfestival voelde collega’s Tinus en Roy aan de tand over hoe het is om bij Friso te werken en waarom Friso meedoet aan het werkfestival.

Lees meer >>

Lees meer

Isolerende achterzetbeglazing voor het Provinciehuis Groningen

1 maand geleden

In opdracht van de Provincie Groningen realiseert Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) isolerende achterzet beglazing voor het provinciehuis van Groningen.

Lees meer

Binnenkijken bij de Oldengearde in Dwingeloo

1 maand geleden

Ben jij ook zo nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat van het prachtige restauratieproject in Dwingeloo? In het Friso Nijs kregen we al een mooie sneakpreview. Virtueel binnenkijken is nu ook mogelijk met dank aan Stichting Het Drentse Landschap. Zij maakten een virtuele rondleiding.

Lees meer

Jurriens Noord pakt monumentale woning aardbevingsgebied aan

1 maand geleden

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen werkt Jurriëns Noord momenteel aan de bouwkundige versterking van een monumentaal woonhuis in het aardbevingsgebied in Groningen. Het voormalige bankgebouw uit 1924 wordt aan de voorkant versterkt, het achterhuis wordt vervangen door nieuwbouw. In maart 2021 verwacht Jurriens Noord de woning op te leveren zodat de bewoners weer een veilig woonplek hebben. 

Lees meer

Jurriëns Noord gestart met onderhoud- en herstelwerkzaamheden aan De Korenbeurs in Groningen

1 maand geleden

In opdracht van Bun Vastgoed BV realiseert Jurriëns Noord in bouwteam diverse restauratiewerkzaamheden aan de Korenbeurs in Groningen. Het gebouw behoort tot de top 100 gebouwen van de Rijksdienst voor Monumentenzorg  van Nederland.

Lees meer

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt