• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Projecten

Ontvangstruimte Drents Museum Assen

Artist Impression Drents Museum.jpg

Brink 1, 9401 HS


Jurriëns Noord is in september  gestart  met het verbouwen van de Abdijkerk van het Drents museum.  De verbouwing / upgrading van de Abdijkerk is fase I van het totale project.  In fase I wordt de indeling van de abdijkerk aangepast, er komt een nieuwe moderne stalen trap met glas in, de ruimte wordt geheel geschilderd en de vloer krijgt een hele andere look.  Fase II bestaat uit de uitbreiding van de publieksruimte van het museum.

Er komt een modern glazen paviljoen  tussen de Abdijkerk en café Krul. Hierdoor wordt het café toegankelijker om grote groepen te ontvangen voor feestelijke openingen van grote exposities. Naast de uitbreiding van de publieksruimte wordt er aanvullend stuc- schilderwerk verricht bij de kerk en de publieksruimte. Het Drents museum blijft open voor tentoonstellingen. Hierdoor is er een beperkte ruimte tijdens de bouwperiode en zal er rekening moeten worden gehouden met bezoekers. 


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Uitvoering door Jurriens Noord

Project afbeeldingen

20190527_135006.jpg 20190527_135017.jpg