• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Projecten

Restauratie Johan Willem Friso kazerne Assen

20190430_114422. Thumbn.1.jpg

Balkenweg 3


De Johan Willem Frisokazerne is een van de kazernes op het militaire terrein in Assen. Deze kazerne is aangewezen als rijksmonument. Jurriëns Noord is in augustus 2019 begonnen met de werkzaamheden in opdracht van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Extern wordt het gebouw gerestaureerd door Jurriëns Noord. Zowel het dak (dakbedekking, beschot, overstekken, loodwerk en goten incl. schilderwerk) als de gevel (metsel-, voeg-, natuursteen en schilderwerk) ondergaan verschillende herstelwerkzaamheden. Naast herstelwerkzaamheden wordt de gevel aangepast t.b.v. nieuwe toegangen t.g.v. de nieuwe indeling.
 


Intern worden er bouwkundige aanpassingen gemaakt aan de binnenwanden en constructieve aanpassingen aan de constructie t.g.v. de nieuwe indeling van het gebouw. Daarnaast vindt er vernieuwing plaats aan alle afwerkingen. (wanden, vloeren, plafonds e.d.) Tevens vindt er herstel gedaan aan de brandwerende voorzieningen en waar nodig nieuwe voorzieningen aangebracht. Naar verwachting wordt de kazerne in juli 2020 opgeleverd


Naar het overzicht

Routebeschrijving
Uitvoering door Jurriens Noord