• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Achterhuis 345 jaar oud pakhuis Harlingen nu ook aan de beurt

1 maand geleden. 

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord opnieuw opdracht gekregen voor diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase wordt ook het achterhuis aangepakt. 

Aanpak binnen en buitenom

Aan de buitenkant van het achterhuis worden de muurankers, dakgoten en het metsel- en voegwerk hersteld en deels vervangen. Daarnaast worden alle houten onderdelen in de gevel en daken geschilderd. Inpandig worden de balkkoppen, de vloerplanken en het stucwerk hersteld. Op de tweede verdieping worden een aantal nieuwe bergingen voor de appartementen in het voorhuis gecreëerd. Tevens worden drie moderne stalen ramen/deuren aangebracht voor de doorgang tussen het achterhuis en voorhuis. Op de begane grond vloer wordt nieuwe riolering en nieuwe bestrating aangebracht.

In de eerste fase werd de maniëristische trapgevel aan de noordzijde hersteld. Inpandig werden er drie appartementen en een commerciële ruimte gecreëerd. Tijdens de uitvoering van fase 2 blijven deze ruimten in gebruik. Vroeger waren deze ruimten bestemd voor de opslag van wijn en als graanpakhuis. Naar verwachting wordt het project eind 2020 compleet opgeleverd.


Samen met onderstaande partijen wordt het project uitgevoerd: 

  • Gjaltema steigerbouw
  • Conserduc Renofors ( houtconservering )
  • Oenema sloopwerken
  • Bosgraaf Installaties
  • Schakelenbos schilderwerk en beglazing
  • De Alde Stjerp stucwerk.
 

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt