• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Antea Group neemt nieuwe vergaderaccommodatie in gebruik

2 maanden geleden. 

In opdracht van Antea Group realiseerde Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de restauratie en verbouwing van rijksmonument Villa Woudoord in Heerenveen. Nadat het monumentale pand voor een langere tijd werd verhuurd heeft Antea Group het pand nu weer zelf in gebruik genomen. Na diverse verbouw- en restauratiewerkzaamheden is de villa onlangs opgeleverd en biedt het monumentale pand nu onderdak aan meerdere vergaderruimtes.

Zorgvuldige restauratie

De restauratie- en verbouwwerkzaamheden van het monumentale pand zijn uitgevoerd door Jurriëns Noord. Jurriëns Noord is al meer dan veertig jaar toonaangevend in Noord-Nederland op het gebied van restauratie. Op dit moment wordt ook het hoofdgebouw van Antea Group grondig verbouwd. Om de verbouwing van het hoofdgebouw goed te kunnen uitvoeren was het noodzakelijk dat eerst de vergaderruimtes in Villa Woudoord in gebruik genomen konden worden. De verbouwing van het hoofdgebouw wordt uitgevoerd door Friso Totaalbouw.

Om de monumentale kenmerken van Villa Woudoord te behouden zijn alle vloeren, wanden en plafonds zorgvuldig gerestaureerd. Vloerdelen zijn gedemonteerd, genummerd en later herplaatst. Ook bij het aanbrengen van het nieuwe ventilatiesysteem is er alles aan gedaan om het monumentale karakter van het pand te waarborgen. Door bijvoorbeeld de luchtkanalen weg te werken in kastruimtes blijft het monumentale karakter van het pand bewaard. Daarnaast zijn alle sanitaire ruimtes gerenoveerd. Om de authentieke uitstraling van het monumentale pand te behouden is er in een aantal ruimtes het monumentale stucplafond met ornamenten hersteld.

Villa Woudoord

Duurzaam gebouw(d)

Goede isolatie zorgt voor meer comfort. Om een prettige vergaderlocatie te realiseren is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is er gebruik gemaakt van geïsoleerde vloerplaten, monumentenglas of isolerend glas en is er dakisolatie aangebracht. Kieren zijn afgedicht en er is onderhoud gepleegd aan kozijnen, ramen, deuren en betimmeringen. Door het installeren van een warmtepomp kan het pand verwarmd én gekoeld worden. Het pand kan daardoor ook afgesloten worden van het gas. Het nieuwe luchtventilatiesysteem zorgt bovendien voor een optimaal binnenklimaat door de continue toevoer van schone lucht. Daarnaast is het gehele pand van binnen én van buiten voorzien van nieuw schilderwerk. Door al deze werkzaamheden kan het rijksmonument Villa Woudoord weer jaren mee!