• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Van weeshuis tot monumentale villa

2 maanden geleden. 

Aan de verlengde Hereweg in Groningen staat een oude villa uit 1916. Jurriens Noord werkte hier afgelopen tijd aan een forse uitbreiding. Op het dak van de achterbouw maakte Jurriens een nieuwe opbouw van houtskeletbouw welke qua volledig aansluit bij de monumentale villa.

 

Monumentaal droomhuis

De eeuwenoude villa was jarenlang in gebruik bij de Diaconie van het Groene Weeshuis. Inmiddels wordt het pand gebruikt als woonhuis. In de nieuwe opbouw werden slaapkamers gerealiseerd. Tevens zijn een aantal ruimtes in het bestaande pand aangepakt. Zo is een bestaande toiletgroep en eenvoudige keuken omgetoverd tot een ruime woonkeuken met toegang tot de achterliggende veranda en tuin.