• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Jurriens tekent voor restauratieplan Oldengaerde

20 maanden geleden. 

In opdracht van Stichting Het Drentse Landschap realiseert Jurriëns Noord een grootschalige restauratie op Landgoed Oldengaerde. Maandag 21 januari vond de officiële ondertekening plaats. Lees meer...

Op de foto: Douwe Offringa (vestigingsleider Jurriëns Noord) en Sonja van der Meer (directeur Het Drentse Landschap). 

Oog voor duurzaamheid en bruikbaarheid

De Havezate, een monumentale pand uit 1420, heeft nog steeds de oude elementen zoals het jute-behang dat uit 1850 stamt en het unieke goudleren behang uit 1700. In 2015 hebben de toenmalige eigenaren het huis en landgoed aan Het Drentse Landschap geschonken. In bouwteam is het restauratieplan uitgewerkt om alle bijzondere details te behouden en het gebouw een nieuwe toekomst te geven. Tijdens de restauratiewerkzaamheden wordt er rekening gehouden met de cultuurhistorische waarden met oog voor duurzaamheid en bruikbaarheid.

Van Havezathe naar vergaderen en wonen

Jurriëns Noord begint met het restaureren van het interieur van het hoofdgebouw. Zo worden de houten balklagen en vloerdelen flink onder handen genomen en worden de wandspanningen gerestaureerd. Naast restauratie wordt ook gedacht aan de verduurzaming van de Havezathe. Zo worden er isolerende maatregelen getroffen en wordt er een wandverwarming toegepast. De Havezathe zal uiteindelijk ruimte maken voor vergaderruimtes en woonvertrekken.

Naar verwachting wordt het complete project in maart 2020 opgeleverd.  


In 2017 en 2018 voerde Jurriëns Noord ook al werkzaamheden uit bij de Havezathe in Dwingeloo. In 2017 betrof het de cascoresaturatie van het hoofdgebouw, de restauratie van voeg- en metselwerken, herstellen van het monumentale pannendak en het herstel van ramen, deuren en kozijnen met het daarbij horende schilderwerk. Dit project werd eind september 2017 opgeleverd. In 2018 is door Jurriens Noord in het voormalig Koetshuis een beheerderswoning gerealiseerd.

 

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt