• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Bouw Kindcentrum Qworzo gestart

6 maanden geleden. 

Deze week is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van het duurzame, flexibele en aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo.

Basisschool en kinderopvang onder één dak

In Woldendorp is de bestaande openbare basisschool De Woldrakkers gesloopt. Op dezelfde plaats is Friso deze week begonnen met de bouw van het nieuwe aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo. Qworzo is een basisschool en kinderopvang onder één dak. 

Flexibel onderwijsgebouw

Opdrachtgever Centrum Veilig Wonen wilde in Woldendorp graag een flexibel onderwijsgebouw neerzetten, wat bovenal aardbevingsbestendig is. Er is gekozen voor een nagenoeg geheel geprefabriceerd gebouw. De fundering en vloer worden in het werk gemaakt. Daarna wordt de hoofdconstructie van gelamineerde houten kolommen en liggers gesteld. Voor de houten kolommen worden de HSB-elementen van Houkesloot gemonteerd, waarna de dakplaten van Kerto worden aangebracht. Als laatste worden de gevelelementen geplaatst. 

Duurzame energie

Het duurzame karakter van de school komt terug in de E&W-installaties. Zo wordt er een warmtepomp, in combinatie met een LBK aangebracht. Om het gebouw nog duurzamer te maken wordt het zo gebouwd dat bij toekomstige functiewisselingen de indeling eenvoudig aangepast kan worden. 

De verwachting is dat het project in april 2019, volledig behangen en geschilderd, wordt opgeleverd.

Artist Impressies: Ector Hoogstad Architecten

 

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt