• Jurriëns Noord
  • Osloweg 125
  • Postbus 5274

Nieuws

Jurriƫns Noord nu ook SRC-gecertificeerd

46 maanden geleden. 

Jurriëns Noord is afgelopen maandag (3 oktober jl.) samen met nog 43 restauratiebedrijven uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, officieel gecertificeerd voor hun vakmanschap in de restauratiesector. De 43 bedrijven zijn als eerste opgenomen in het openbare register van Stichting Certificering Restauratie.

Eind november 2014 is de Stichting Certificering Restauratie opgericht met als werkgebied de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De stichting stelt restauratiebedrijven in de gelegenheid om hun vakmanschap aan te tonen. Hiervoor is de kwaliteitsregeling Kennis + Kunde ontwikkeld. Aan de hand van objectieve criteria wordt vastgesteld of een bedrijf bewezen heeft de gevraagde kwaliteit te leveren. Als dat geval is, komt het bedrijf in Register Kennis + Kunde.

De feestelijke gebeurtenis vond plaats in de Koepelkerk in Smilde. Tijdens de bijeenkomst was de Drentse gedeputeerde Cees Bijl aanwezig voor het uitreiken van de certificaten. Naast de SRC certificatie beschikt Jurriëns Noord ook al over de ERB-certificatie. Het ERB-certificaat staat garant voor degelijke kennis en jarenlange ervaring op het gebied van monumentale restauraties. Het certificaat wordt momenteel in veel rijks- en provinciale bestekken voorgeschreven. 

Twitter

Bezig met laden

Klik hier als het te lang duurt